intelligence everywhere…

АЕРОДРОМ ТАВ СКОПЈЕ

Локалната компанија за инженеринг на радио комуникација Гиза Ко. Електроника ги поддржува клиентите низ Македонија повеќе од 25 години и има блиски односи со партнерот на „Моторола Солушнс“ (Motorola Solutions), „Ерадио Нет С.Л.“ (Airadio Net S.L.) (оддел на „Американ Интернешнл Радио Инк.“ (American International Radio (AIR), Inc.) кој има силно присуство во регионот. Гиза има склучено договор за долгорочна соработка за одржување на инфраструктурата на аеродромот. Во текот на ова време, Гиза воспостави многу силно партнерство со Аеродромот во Скопје, засновано на доверба и долгогодишно искуство и познавање на неговата инфраструктура и потреби. Аеродромот во Скопје, исто така, го познава и му верува на брендот „Моторола Солушнс“ со оглед на тоа што компанијата беше услужлива и флексибилна во минатото; и така, и покрај големиот интерес на конкурентите, по детален преглед, аеродромот со задоволство ја прифати препораката на Гиза и „Ерадио“ за надградување со систем за радио комуникација со една местоположба MOTOTRBO Capacity Max (DMR Ниво III) кој е најдобар во класата и е долгорочно решение. Аеродромот во Скопје, исто така, сакаше да има транк систем за радио комуникација поради безбедноста што може да ја понуди, со слоеви на непотребно повторување и размена на гласовни пораки, размена на податоци и контрола на радио сообраќајот во рамките на IP мрежата, така што сите се шифрирани и сите радио станици се безбедно заверени.

ПРОДУКТИ

Midland

НАШИТЕ КЛУЧНИ ВРЕДНОСТИ

ЕКО – ПРВИОТ ЕЛЕКТРИЧЕН АВТОМОБИЛ

Со нашата желба исполнета со визија и нашето 25 годишно искуство во областа на електрониката и телекомуникациите во Македонија успеавме да го направиме првиот електричен автомобил во Македонија.
Како автомобил го избравме Fiat Cinquecento, одлуката за ваков автомобил е едноставна, мал градски и ефтин автомобил кој е одличен за секојдневни потреби како: потребата да се отиде до работното место и назад, да се пазари, на прошетка во парк и е идеален за потребите за еден брачен пар во градски услови на живеење.

ОВЛАСТЕН ДИСТРИБУТЕР